Tiina Lundell on valmistunut sosionomiksi (AMK v.2001) ja (YAMK v.2012). Tiinalla on voimavarakeskeisen työnohjaajan sekä työyhteisösovittelijan koulutus vuodelta 2021.

Tiinalla on monipuolinen koulutus- ja osaamistausta. Hänellä on kokemusta lastensuojelun perhekuntoutuksesta työntekijänä ja esimiestasolla, sekä kokemusta ryhmämuotoisten kuntoutusten vetämisestä ja tukiperheenä toimimisesta. Johtamis- ja esimieskoulutuksen lisäksi Tiinalla on vanhemman kiintymyssuhdemielikuvia kartoittavan WMCI-haastattelun koulutus (2015), sekä MIM-arvioinnin koulutus lapsille sekä erikseen vauvoille (2012), sekä Theraplay-vuorovaikutustaitojen peruskurssi (2012). Dialektisen käyttäytymisterapian hyödyntäminen lastensuojelun perhetyössäkoulutuskokonaisuus (2018-19) , DDP:n soveltaminen perhetyössä ja kiintymyskeskeisen vanhemmuuden koulutus (2018)
Lastensuojelutarpeen selvitys -koulutus Varsinais-Suomen lastensuojelun kehittämisyksikössä 2008 , Lapset puheeksi ja Beardsleen perheinterventiokoulutus 2007, Videoavusteisen perhe- ja vuorovaikutuksen ohjauksen perustaso ja Care Index varhaisen vuorovaikutuksen arviointimenetelmäkoulutukset (2005)

Tiina on kiinnostunut perhekuntoutuksesta, perhearvioinneista, työyhteisösovittelijan työstä ja työnohjauksista, sekä menetelmällisistä arvioinneista vuorovaikutukseen liittyen.